Általános Szerződési Feltételek

Cégünk elérhetőségei / adatai

Cégnév: Plié Kft.
Cégjegyzék szám: 13 09 202154
Adószám: 26110776-2-43
Tel.: +36 70 604 0641
E-mail: hello@pliecollection.com

A Plié Kft. a Plié Collection internetes áruházának üzemeltetője. A webáruház internetes elérhetősége: www.pliecollection.com 

Webáruházunk lehetőséget biztosít regisztráció nélküli vásárlásra is. A www.pliecollection.com webáruházban történő böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem feltétel a regisztráció.

 

Megrendelés, árak

A megrendelés elküldése írásbeli szerződésnek minősül, mely a megrendelő/vásárló és a Plié Kft. között jön létre. A Plié Kft. a megrendeléseket nyilvántartja, és azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek.

A www.pliecollection.com webáruházában vásárolt árukat nem lehet továbbértékesíteni.

A termékoldalakon és a termékek saját oldalán lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem jelent vásárlást. A Kosár véglegesítésével a megrendelés a Pénztárba kerül. A megrendelés jóváhagyása előtt a Kosár tartalma ellenőrizhető, módosítható, a megrendelés megszakítható. Egy adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. A www.pliecollection.com webáruház a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.

A webáruházban a termékek kapcsán feltüntetett árak és más tájékoztatások nem minősülnek ajánlattételnek, ez csupán felhívás ajánlattételre. Az ajánlatot jelen szerződés szerint a fogyasztó teszi, amennyiben jelzi vételi, megrendelési szándékát a www.pliecollection.com felé. A szerződés létrejötte az a pillanat, amikor a fogyasztó a terméket a Plié Kft. részére kifizeti és a termék megrendelését a Plié Kft.  visszaigazolja.

 A feltüntetett árak minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhoz szállítás költségeit nem.

A megrendelések leadása a webáruházban elektronikus úton, a webáruház rendelési rendszerén keresztül történik. Emailben, telefonon leadott megrendeléseket csak számlázás, majd előre fizetés után áll módunkban elfogadni és teljesíteni.
A termékek vételára minden esetben 1 darab termékre vonatkozik.

A webáruházban megjelenő színek eltérőek lehetnek számos tényezőt figyelembe véve: köztük a számítógép képernyőjét, a használt mobil eszközt és a megjelenítési beállításokat beleértve. A méreteket a webáruházban feltüntetett mérettáblázat alapján lehet értelmezni. Minden ruha esetében a leírásban feltüntetett fazont figyelembe kell venni. A mérettáblázat csupán irányadó, hogy a ruhák milyen alapméret adatok alapján készültek.

 

A Webáruház használata

A Webáruház használata során a látogató a Plié Kft.-vel áll kapcsolatban. A Webáruház használata díjmentes. A látogató az oldalakat a saját kockázatára használja. Az a látogató, aki azonban az oldalnak, vagy annak a rendszernek a műszaki meghibásodását okozza, amely a látogatókhoz és más személyekhez közvetíti az oldal tartalmát, felelősséggel tartozik az ilyen meghibásodás miatt keletkezett valamennyi kárért.

 

Fizetési módok

A fizetési módot a megrendeléskor lehet kiválasztani. Ha technikai okok miatt téves ár jelenik meg az oldalon, a megrendelést nem tudjuk elfogadni, és telefonon felvesszük a megrendelővel a kapcsolatot.

1. Online bankkártyás fizetés SimplePay – OTP Bankon keresztül.
2. Online bankkártyás fizetés PayPal – PayPal rendszeren keresztül bankkártáyval.
3. Készpénzes fizetés személyes átvételkor üzletben.

Magyarországon kívüli országokban a fizetés Euroban és online bankkártyás fizetésben történik a SimplePay – OTP Bankon keresztül vagy banki előre utalással.

A termék vételára: minden esetben a termékek mellett, a termékoldalon feltüntetett bruttó fogyasztói ár!
Amennyiben a hitel- vagy bankkártyán nincs elegendő hitel, fenntartjuk a jogot arra, hogy leszámlázzuk a felmerülő költségeket.

Adattovábbítási tájékoztató:

Tudomásul veszem, hogy a Plié Kft. (1119 Bp., Fehérvári út 83. B épület, 1. emelet) adatkezelő által a www.pliecollection.com felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok.

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: https://simplepay.hu/vasarlo-aff/

 

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

 

Garancia, szavatosság

Ön a termékkel kapcsolatos szavatossági igényét csak a termék mellé minden esetben melléklet, a Plié Kft. által kiállított számlával együtt érvényesítheti. A szavatossági határidő a termék átadása a vásárló részére– jelen esetben a sikeres kézbesítés – napjával kezdődik meg, mely 6 hónapra vonatkozik.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 19/2014. (IV.29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Nem vonatkozik a szavatosság a nem rendeltetésszerű használatból (kezelési útmutatóban írtak), valamint az – erőszakos behatásokból eredő károsodásra, sérülésekre, ha az Ön által igazoltan átvett termék megrendelő érdekkörben felmerült káresemény miatt megsérül, vagy megsemmisül, ha a terméken az Ön, vagy más, nem a Plié Kft. képviseletében eljáró személy átalakítást, javítást végzett a használati útmutatóban feltüntetett olyan hibákra, amelyeket Ön ismert, és amelyekre tekintettel árengedményben részesült.

A www.pliecollection.com webáruház fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért – legyen az nyomdai vagy technikai – felelősséget nem vállalunk. A www.pliecollection.com webáruház fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.pliecollection.com áruházban.

Házhozszállítás és kézbesítés

A megrendeléseket Magyarország egész területén házhoz szállítjuk a megrendelés során megadott címre.
A belföldi házhozszállítás díja Magyarországon belül bruttó 2500 Ft (Magyar Posta esetén bruttó 4000 Ft), mely automatikusan hozzáadódik a rendelési összeghez, ezt a rendszerünk fel is tünteti a megrendelés során, ill. a visszaigazoló e-mailekben. A házhozszállítási határidő: a raktáron lévő termékek esetében 1-5 munkanap. Amennyiben egyedi méret megrendeléséről van szó, akkor 2 hét.
A házhozszállítást utánvétes megrendeléssel nem lehet választani. Kizárólag online bankkártyás fizetéssel vagy banki előre utalással történik a házhozszállítás.

Online fizetést követően a szállítást a szerződött futárcég, vagy a Magyar Posta kézbesíti 1-5 munkanapon belül. EU-n belüli házhozszállítás díja 16000 Ft egységesen.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja, feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.

A megrendelés teljesítésekor, a kiszállítás időpontjában a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, sérült csomag esetében a futárral közösen a csomagot tételesen ellenőrizni és a csomag felbontásáról készült jegyzőkönyvi elismervényt aláírni (a jegyzőkönyvben az esetleges hiányosságokat kötelezően fel kell jegyezni). Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

A Vevő köteles az átvételt követően mihamarabb a csomagot tételesen ellenőrizni, valamint meggyőződni arról, hogy a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek a rendelt, és kiszállított termékekkel. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma felmerülne, javasoljuk, hogy a vásárló lehetőség szerint késedelem nélkül vegye fel a kapcsolatot hello@pliecollection.com e-mail címen a hiba kezelése érdekében.

A számlát a vásárló minden esetben emailen kapja meg a kiszállítást követően.

A webáruház oldalán található termékek általában raktáron vannak. Ha a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron, a webáruház felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, a megrendelés módosulhat, vagy a kifizetett összeget visszatérítjük. Az ebből adódó mindennemű kártérítést nem áll módunkban fogadni.

 

Csere

Amennyiben a megrendelt termék bármilyen okból nem megfelelő, és a vásárló cserét kér, akkor a visszaküldés postázás költsége a vásárlót terheli. Az újbóli kiszállítás, postázás költsége ingyenes melyet a Plié Kft. biztosít. A csere a megrendeléstől számított 14 napon belül kérhető az hello@pliecollection.com e-mail címen vagy a termék visszapostázásával, melyet a vásárló előre egyeztetett a Plié Kft-vel.

Amennyiben a korábban vásárolt termékből nincsen az a méret, vagy szín, amit a vásárló keresne, a cserélendő termék értékét le tudja vásárolni. Ebben az esetben futárral kiküldjük a kiválasztott csereterméket  Önnek, és a futárnak tudja odaadni a visszaküldendő terméket. A cserecsomag díja: 2000 Ft.
Vissza tudja küldeni a terméket, melyet készpénzben vagy utánvétellel fizetett – a megadott bankszámla számra visszautaljuk a vételár összegét. Amennyiben ezt az opciót választja, az alábbi címre tudja visszaküldeni a terméket:  Plié Kft. 1024 Budapest, Fény utca 15. 1 emelet 12.
Bankkártyás fizetés esetén a visszafizetés a bankszámlára visszaterheléssel történik, melynek határideje 14 nap. Amennyiben a vásárlást követően megváltozott a bankszámla száma, kérjük mindenképpen jelezze felénk.

 

Elállás

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni elektronikus úton küldött levél útján a Cégünk elérhetőségei / adatai pontban feltüntetett elérhetőségek egyikére.
A Plié Kft. kizárólag bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A sérült címkéjű vagy csomagolású termék nem értékesíthető új termékként, így azt nem áll módunkban visszavenni.

Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik.
Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is (kivéve a termék visszaküldésének költségét). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

 

Felelősség korlátozása

A Plié Collection webáruház weboldalon és áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Plié webáruház semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a Plié webáruházhoz való csatlakozás során vagy miatta következett be. A vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. A Plié webáruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt. Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Plié webáruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

 

Egyéb tudnivalók

A www.pliecollection.com webáruház weboldalon történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a www.pliecollection.com webáruház felelősséget nem vállal.

A www.pliecollection.com weboldal bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak is kizárólag a www.pliecollection.com webáruház üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel! Ugyanígy a webáruház/weboldal üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulása szükséges az oldalra mutató link létrehozásához is.
A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

Adatvédelem

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kérjük vásárlóinktól, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki és titkosan kezeljük. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához feltétlenül szükségesek.

Részletes adatvédelmi tájékoztató itt található →