Fall/Winter 2023

Letisztult önazonosság – Balla Eszter a PLIÉ új kollekciójának az arca

A divatban olykor nehéz olyan ruhadarabokat találni, amelyek tökéletesen illeszkednek a mindennapi változó női szerepekhez. A PLIÉ, és új őszi-téli kollekciója erre kínál megoldást: a szezon újdonságai között olyan alapdarabokat találhatunk, amelyek magabiztosan helyt állnak minden élethelyzetben, és gardróbunk örök lakójaként élnek tovább velünk.

A 90-es évek szabásmintáit követő letisztult vonalú darabok könnyed variációs lehetőséget rejtenek magukban, így a slow fashion alapelveit követő őszi-téli kollekcióval magabiztosan alakíthatunk ki prémium ruhatárat. A PLIÉ ruhákkal így a hosszas készülődés a múlté, ráadásul a könnyen társítható elemek végtelen kombinációs lehetőségeket rejtenek magukban. A friss darabok az emberi érzések és érzelmek őszinte kifejezését is megnyitják viselőjük előtt.

Ez a szemléletet vallja Balla Eszter is, aki több évtizedes színészi karrierje alatt számos karaktert és szerepet alakított már, így az önkifejezés számtalan formája van jelen mindennapjaiban. A színésznő számára fontos volt mindig is a női szerepek változatosságának megjelenítése, ezért a PLIÉ kollekciójának arcaként is önazonos tudott maradni.

“A PLIÉ egy letisztult minimalista stílust képvisel, amely ideálisan illeszkedik ahhoz a célomhoz, hogy könnyen variálható, környezettudatos és etikus kapszulagardróbot alakítsak ki. Bár nem rendelkezem sok ruhával, azokat könnyedén szeretném kombinálni. A PLIÉ pontosan ezt az alapelvet követi, ezért ez a találkozás nagyon pozitív számomra.”

A frissen debütált őszi-téli kollekció a márka történetének egy újabb állomására kalauzol minket, a kollekció inspirációjaként a fantázia határtalan kapuit nyitottuk meg az editorial fotózásunk helyszínén is. A Svábhegyi Csillagvizsgáló távcsövei az ezernyi csillag mellett az öntudat kifejezésének új horizontját fedik fel előttünk – a neutrális barnában, szürkében felvillanó színek játékos kalandra invitálnak.

A szezon alapszínei mellett a mély sötétek, szürkék és kékek kontrasztjának párjaként fényesen felvillanó lilák és zöldek, a pulzáló rózsaszín és a selymesen irizáló bordó kifinomult harmóniában élnek az FW23 kollekció darabjain, büszkén hirdetve a békés együttélés, és a kreatív önkifejezés boldog fúzióit.

A modern, változó világ és személyes környezetünk könnyen variálható és adaptív ruhatárat kíván meg, amely összhangot ad a fenntarthatóság és a stílus között. Az őszi-téli kollekcióban fellelhető átmeneti ruhák, bársony nadrágok, jacquard téli kabátok, kosztüm szettek mellett megtalálhatóak az egyszerű logózott pólók és pulóverek is.

A letisztultság és önazonosság a mindennapi életben is megnyilvánulhat. A PLIÉ és Balla Eszter közötti együttműködés egy olyan inspiráló példája ennek, amely a női erőt és az önbizalmat ünnepli mind az élet színpadán, mind a divatszíntéren.