Spring/Summer 2023

Brutalista utazás – Alapdarabok az időtlenség jegyében

A 2023-as tavaszi-nyári kollekció fő inspirációját a’60-as és ’70-es évek uralkodó építészeti irányzatai adták, amelyből markánsan kiemelkedik a sokakat megosztó brutalista építészet. A mozgalom épületei erőteljesen megtörik a Budapest aranykorában épült belvárosi bérpaloták ritmusát, meghatározó keretet adva a jelenlegi városképnek.

A nyers anyagok kihangsúlyozása és funkcionális használata, valamint a szigorú, olykor túlméretezett formák jelenléte mind figyelmünket vezetik, megmutatva a folyamatos fejlődés irányait.

4A2A7289

A stílusra jellemző kontrasztok, amelyek elsősorban a színekben és formákban teljesednek ki, a PLIÉ kollekciójának is alappillérei lettek. A mosott pasztell árnyalatok és a márka jellegzetes szabásvonalai átívelnek a tavaszi-nyári kollekción is hűen a slow fashion alapelveihez, karon fogva az új, vibráló tavaszi divatszíneket is, friss perspektívát nyújtva.

Az OKISZ székház vasbeton épületében fotózott kampány előtérbe helyezi a letisztult szépséget, egyszerűségével hangsúlyozva minden nő egyedi karakterét. Egy ilyen monumentális történelmi épületbe belépve az illatok és színek is rögtön magával ragadják az embert, szemünk előtt filmként kezdenek futni fiatalkori emlékeink. A megőrzendő értékek fotográfiái, a megmaradt burkolatok, kárpitok, bútorok, színek és anyagok mind harmóniáról árulkodnak, összekötve a múltat a haladó jelennel.